Sposób przygotowania:
Tort z musem truskawkowym i śmietaną
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję porcjami przesianą mąkę, cały czas mieszam aby zabrać jak najwięcej powietrza. Tortownicę wykładam pergaminem i wlewam biszkopt. Piekę 25 minut w temp 175 stopni. Odstawiam do wychłodzenia. Truskawki myję i odszypułkowuję. Wkładam do garnka i miksuję blenderem. Stawiam na gaz a gdy się zagotują wsypuję galarertki ( smaki dowolne) i mieszam aż do ich rozpuszczenia. Odstawiam do wychłodzenia. Gdy ciasto bedzie zimne a galaretka tężejąca wylewam ją na ciasto i daję do lodówki aby zastygła. Kremówkę ubijam z cukrem a pod koniec dodaję fixy i miksuję jeszcze chwilkę. Wylewam śmietanę na mus truskawkowy i posypuję startą czekoladą. Smacznego :)