Sposób przygotowania:
Tort z musem gruszkowym
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek ubijamy pianę z białek utrwalamy cukrem, następnie dodajemy żółtka mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie łączymy z pianą. Ciasto wylewamy do blaszki pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół. Masa z kremówki Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody studzimy. Ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno pod koniec dodajemy ostudzoną galaretkę cytrynową.Masę dzielimy na 3 części. Mus gruszkowy Sok z gruszek uzupełniamy do 2 szklanek gotujemy rozpuszczamy w niej galaretkę studzimy. Następnie galaretkę z gruszkami miksujemy blenderem na mus. Mus dzielimy na 2 części Przełożenie tortu i dekoracja Jeden blat ciasta następnie rozsmarowujemy jedną część masy kremówki na masę kremówkę jedną część musu - masa z kremówki - mus - masa z kremówki - drugi blat ciasta Odstawić ciasto do zastygnięcia mas i schłodzenia. Następnie rozwałkowujemy gotową masę cukrową wykładamy na górę ciasta robimy napis i rozkładamy dekoracje cukiernicze. Kremówkę ubijamy smarujemy boki tortu przyczepiamy puste rurki. Gotowy tort odkładamy do schłodzenia.