Sposób przygotowania:
Kabaczki nadziewane fetą
Kabaczki dokładnie myjemy pod bierząca wodą i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół . Z każdej połówki wyjmujemy miąższ z peskami robiąc z kabaczka miseczkę. Cebule obieramy i kroimy w kostke, z papryke myjemy i wyjmujemy gniazda nasienne. Papryke kroimy w paseczki. Fete kroimy w kostke. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej. Na patelni wrzucamy cebule i papryke i dusimy przez 10 min. Następnie do cebuli i papryki dodajemy fete i razem dusimy jeszcze przez 5 min farsz doprawiamy sola i pieprzem. Gotowy farsz nakladamy do kabaczkow. Kabaczki owijamy w folie aluminiową. Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika wkladamy kabaczki i pieczemy przez 50 min. Podajemy odrazu po upieczeniu