kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kabaczki z jajami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać i posiekać. Kabaczki obrać i pokroić w paski (jeżeli są pestki, należy je usunąć).

Kabaczki z jajami

Składniki:

Kabaczki z jajami

 

Sposób przygotowania:

Kabaczki z jajami
Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać i posiekać. Kabaczki obrać i pokroić w paski (jeżeli są pestki, należy je usunąć). Pokrojone kabaczki wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 5-10 min. Po czym odcedzić, wyłożyć na talerz, polać tłuszczem przesmażonym z tartą bułką i posypać posiekanymi jajami i natką.

Tagi:

tarta kabaczki