Sposób przygotowania:
Kaczka w sałatce na ciepło
Mięso podsmażamy na 2 łyżkach oleju i doprawiamy sola, pieprzem. smażymy jeszcze 20 minut.Zeszklamy szalotki w reszcie oleju, dodajemy soczewicę, 5 łyżek octu i 3/4 szklanki wody.Doprawiamy sola i pieprzem a potem dusimy pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.Gotowe mieszamy z pokrojona na krążki dymką.Jabłka kroimy na połowy, skrapiamy sokiem z cytryny a potem dodajemy do mięsa pod koniec smażenia.Rwiemy sałatę na małe kawałki, układamy ja na półmisku. Kroimy mięso na kawałki, mieszamy je z jabłkami i jarzynka a potem układamy to wszystko na sałacie.Reszte ostu mieszamy z sola, pieprzem i cukrem a następnie polewamy tym sałatę.Mnie najbardziej smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego!