Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z limonkową nutę
Na stolnicę lub blat przesiewamy cukier puder oraz mąkę pszenną. Dodajemy szczyptę soli, żółtka, masło lub margarynę oraz skórkę startą z jednej limonki.
Bardzo szybko zarabiamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą lub wkładamy do woreczka i dajemy na około 2 godziny do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Z ciasta za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy temp. 180 st około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto i jak duże są ciastka.
Bardzo szybko zarabiamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą lub wkładamy do woreczka i dajemy na około 2 godziny do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Z ciasta za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy temp. 180 st około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto i jak duże są ciastka.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
SylaUla
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :)
Czekoladka 2