Sposób przygotowania:
Kakaowa rolada
Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać dodając po 1 żółtku, sok wyciśnięty z cytryny i po 1 łyżce wody (naprzemiennie). Na koniec połączyć masę z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wyłożyć warstwę ciasta i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec krótko - około 10 minut w temp. 160-180 stopni. Po upieczeniu przełożyć biszkopt na ściereczkę, zdjąć papier i od razu owinąć w rulon razem ze ściereczką. Pozostawić do wystygnięcia. Rozwinąć ze ściereczki, posmarować dowolną masą. Ponownie zwinąć, odstawić w chłodne miejsce.