Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z kokosową kruszonką i truskawkami
CIASTO: Wodę wlewamy do garnka. Dodajemy do niej cukier, margarynę i kakao. Całość podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Po zagotowaniu trzymamy na ogniu około 3 minuty. Odstawiamy z gazu i studzimy. Do przestudzonej masy dodajemy jajka. Miksujemy razem. Następnie dokładamy wymieszane ze sobą sypkie składniki ( mąka, proszek do pieczenia i soda). Całość dokładnie miksujemy. Masę wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wylane ciasto wykładamy owoce (np. truskawki). Owoce posypujemy kokosową kruszonką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut w 180˚C. Pod koniec pieczenia warto ciasto przykryć złotkiem, aby uniknąć przypalenia kokosu.KRUSZONKA: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Całość rozgniatamy aż powstanie kruszonka.