Sposób przygotowania:
Muffinki migdałowe z borówkami
Borówki, opłukujemy, przebieramy i osuszamy. Masło ucieramy z cukrem trzcinowym i szczyptą soli. Następnie dodajemy po jednym żółtku i mleko skondensowane. Gdy składniki się połączą partiami wsypujemy sypkie składniki. Miksujemy tylko od połączenia składników.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
Do ciasta dodajemy 1/4 ubitej piany z białek i mieszamy. Następnie wsypujemy borówki i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pozostałą pianę. Całość dokładnie ale ostrożnie łączymy (uważamy, żeby borówki nie popękały).
Papilotki napełniamy ciastem. Na górę dajemy po kilka borówek do dekoracji.
Pieczemy przez 20 minut w temp. 180 st. Upieczone studzimy.
Z tej porcji wyszło 36 muffinek.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
Do ciasta dodajemy 1/4 ubitej piany z białek i mieszamy. Następnie wsypujemy borówki i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pozostałą pianę. Całość dokładnie ale ostrożnie łączymy (uważamy, żeby borówki nie popękały).
Papilotki napełniamy ciastem. Na górę dajemy po kilka borówek do dekoracji.
Pieczemy przez 20 minut w temp. 180 st. Upieczone studzimy.
Z tej porcji wyszło 36 muffinek.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :) Zapraszam :)