Sposób przygotowania:
Muffinki z kruszonką
Najlepiej najpierw przygotować sobie kruszonkę:
Do miski dajemy miękkie masło wsypujemy cukry i wiórki później wsypujemy trochę mąki zagniatamy palcami musi być taka do sypania nie może się kleić do palców.
Borówki myjemy odsączamy na sicie.
Do miski wsypujemy suche składniki mąkę, cukier, proszek, sodę mieszamy. Do drugiej miski wlewamy kefir, olej i wbijamy jajka mieszamy ręcznie np.: trzepaczką do połączenia się składników.
Do płynnych składników wsypujemy wymieszane suche składniki dokładamy borówkę mieszamy bardzo krótko.
Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami napełniamy masą. Górę posypujemy przygotowaną kruszonką którą najlepiej lekko docisnąć do ciasta.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
Do miski dajemy miękkie masło wsypujemy cukry i wiórki później wsypujemy trochę mąki zagniatamy palcami musi być taka do sypania nie może się kleić do palców.
Borówki myjemy odsączamy na sicie.
Do miski wsypujemy suche składniki mąkę, cukier, proszek, sodę mieszamy. Do drugiej miski wlewamy kefir, olej i wbijamy jajka mieszamy ręcznie np.: trzepaczką do połączenia się składników.
Do płynnych składników wsypujemy wymieszane suche składniki dokładamy borówkę mieszamy bardzo krótko.
Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami napełniamy masą. Górę posypujemy przygotowaną kruszonką którą najlepiej lekko docisnąć do ciasta.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
gusia1000