Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym
Muffinki: Jajka miksujemy z cukrem.Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do "suchego patyczka" ). Chwilę studzimy. Ścinamy górę.Krem: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy i dodajemy po łyżce budyniu kokosowego. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy podprażone wiórki kokosowe.Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.Powstałym kremem dekorujemy ( ze szprycy ) kakaową muffinkę. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego!
monikaT83