anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kakaowe studzienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne ciasteczka bardzo długo utrzymują swoją świeżość i delikatny kruchy smak. Są godne polecenia.

Kakaowe studzienki

Składniki:

Kakaowe studzienki

 

  • 250 gmargaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 4 łyżki kakao
  • 100 g mąki tortowej
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • Aromat rumowy
  • Pianka:
  • 1 białko
  • 1 szkl.cuktu pudru

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe studzienki
Na stolnicę wysypać obie mąki, kakao cukier puder dodać aromatu rumowego i margarynę bardzo dokładnie zagnieść ciasto. I schłodzić. Z ciasta formować to znaczy potocznie siulać kuleczki kłaść na blaszkę i w każdej kulce robić wgłębienie palcem. Białko dokładnie ubić z cukrem pudrem i przy pomocy worka cukierniczego wypełniać dziurki lukrem. Upiec.