Sposób przygotowania:
Ciasteczka luizki
Miekką margarynę mieszamy z cukrem pudrem,cukrem waniliowym,kakao,wodą,mąką i proszkiem do pieczenia wyrabiamy ciasto.Z kawałka ciasta robimy długi wałek o srednicy 1-1,5 cm .Na papier sypiemy cukier i obtaczamy wałek ciasta w cukrze, tniemy na kawalki 1 ,5 cm .Kawałki układamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia, kazdy kawałek spłaszczamy palcem,zachowujemy odstępy.Schłodzone białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijamy.Do ubitych juz białek dodajemy wiórki kokosowe i bułkę tartą delikatnie wymieszać.Masę nałozyc do worka cukierniczego i robić małe kopczyki na ciasteczku. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika 150st termoobieg i pieczemy 20 minut.Pieczemy dwie blachy jednoczesnie.POLECAM!!!
gusia1000