Sposób przygotowania:
Kakaowe wianuszki
Miękką margarynę lub masło należy dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodajemy przesiane przez sitko kakao oraz żółtka. Gdy składniki się połączą stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Jeśli dodamy ją całą od razu to będzie nam ciężko wyrobić ciasto. Gotowe ciasto przekładamy do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Teraz następuje moment twórczy:) Wyciskamy kawałki ciasta o długości około 10cm. Następnie łączymy oba końce tak, by powstało koło. Ciasto łatwo się łączy więc nie ma z tym problemu. Tak przygotowane ciasteczka układamy na papierze do pieczenia (nie trzeba robić dużych odstępów między jednym, a drugim ciastkiem, gdyż nie rosną one w piekarniku). Pieczemy w temp. 175-180 stopni przez około 20 minut. Ciasteczka można robić mniejsze. Można też formować je w inne kształty. Ja zrobiłam kilka serduszek:) Można też zrobić zwykłe paseczki. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastka można posypać cukrem pudrem