Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z brzoskwiniami
Miękkie masło ucieramy razem z cukrem. Dodajemy jajka i dokładnie miksujemy. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewam przez sitko a następnie dodaję do masy. Całość starannie miksuję. Do miseczki odkładam 3 łyżki masy. Pozostałe ciasto przekładam do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Brzoskwinie obieram i kroję w kostkę. Wierzch ciasta posypuję bułką tartą i na nią wykładam brzoskwinie.
Do odłożonego ciasta dodaję kakao i mieszam a następnie robię z niego kleksy na brzoskwiniach. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piekę przez ok 40-45 min.
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Smacznego
Brzoskwinie obieram i kroję w kostkę. Wierzch ciasta posypuję bułką tartą i na nią wykładam brzoskwinie.
Do odłożonego ciasta dodaję kakao i mieszam a następnie robię z niego kleksy na brzoskwiniach. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piekę przez ok 40-45 min.
Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Smacznego