Sposób przygotowania:
Kakaowo pomarańczowe ciastecza
Mąkę, kakao, proszek budyniowy, szczyptę soli oraz cukier puder mieszamy ze sobą i przesiewamy na stolnicę. Do przesianych sypkich składników dajemy schłodzone, pokrojone w drobną kostkę masło, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy oraz żółtka. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i dajemy na 2-3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy w temp. 180 st przez około 15 -20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane było ciasto.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy w temp. 180 st przez około 15 -20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane było ciasto.