czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Kakaowy biszkopcik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto wychodzi zawsze i używam go jako bazę do wielu ciast lub tortów.

Kakaowy biszkopcik

Składniki:

Kakaowy biszkopcik

 

Sposób przygotowania:

Kakaowy biszkopcik
Jajka ubić na pianę z cukrem i szczyptą soli, dodać przesiane obie mąki, kakao i proszek i delikatnie przemieszać najlepiej łyżką do połączenia składników. Dla pewności dodaję odrobinę -okruszek sody oczyszczonej (wyczytałam to na jakiejś stronce i teraz stosuje do ciast niemal wszystkich z dobrym rezultatem). Delikatnie przemieszać i do formy wcześniej przygotowanej. Piec ok.20-25 minut, zależnie od wielkości blaszki.

Tagi:

jajko jajka