Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kalafior i polędwiczki drobiowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rumiane polędwiczki, podrumieniony kalafior i ciągnący się ser.

Kalafior i polędwiczki drobiowe. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kalafior i polędwiczki drobiowe.

 

  • kilka ugotowanych różyczek kalafiora
  • 2 - 3 polędwiczki drobiowe
  • 2 plastry żółtego sera
  • łyżka czerwonej przyprawy do mięs
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kalafior i polędwiczki drobiowe.
Polędwiczki kroimy na paski i wrzucamy na gorącą patelnię, posypujemy łyżeczką przyprawy. Jak się zarumienią na obie strony, dorzucamy różyczki kalafiora i całość posypujemy resztą przyprawy. Na wierzch jeszcze plastry(lub utarty) sera, przykrywamy pokrywką i podpiekamy 5 min, aż ser się rozpuści. Delikatnie przekładamy na talerz. Można posypać koperkiem lub szczypiorkiem ...ale to już jak ktoś lubi.
Kalafior i polędwiczki drobiowe.
Niewielka ilość tłuszczu wystarczy aby upiec delikatne polędwiczki.