Sposób przygotowania:
Kalafior jako danie obiadowe
1- Ziemniaczki obieramy ze skórki kroimy na ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie koło 40 minut.
2- Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie jakieś 20 minut oczywiście nie w całości ale w różyczkach .Odcedzamy go a następnie idzie na patelnie smażymy kalafiorek na oleju nie za dużo tego oleju aby aby doprawiamy do smaku solą dusimy go na patelni tak długo aż nam się podsmaży trochę i całkiem się rozgotuje powiedzmy wychodzi takie pure tylko ze z kalafiora :)
3 -Teraz robimy sałatkę z pomidorka czyli najlepiej sparzyć pomidorki i pokroić w kostkę cebulkę też pokroić ale drobniutko dodać sól i pieprz do smak oraz śmietanę wymieszać posmakować czy jest akurat i podawać do obiadu :)
2- Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie jakieś 20 minut oczywiście nie w całości ale w różyczkach .Odcedzamy go a następnie idzie na patelnie smażymy kalafiorek na oleju nie za dużo tego oleju aby aby doprawiamy do smaku solą dusimy go na patelni tak długo aż nam się podsmaży trochę i całkiem się rozgotuje powiedzmy wychodzi takie pure tylko ze z kalafiora :)
3 -Teraz robimy sałatkę z pomidorka czyli najlepiej sparzyć pomidorki i pokroić w kostkę cebulkę też pokroić ale drobniutko dodać sól i pieprz do smak oraz śmietanę wymieszać posmakować czy jest akurat i podawać do obiadu :)