Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Kalafior pod pierzynką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubisz kalafior? To danie jest dla ciebie!

Kalafior pod pierzynką.

Składniki:

Kalafior pod pierzynką.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior pod pierzynką.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki mleka na pół miękko. Po ugotowaniu podzielić na różyczki i układać w naczyniu do zapiekania, które smarujemy tłuszczem. Osobno ubijamy białka, a kiedy piana jest sztywna dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijamy. Potem dodać mąkę i wegetę. W razie konieczności doprawiamy solą lub wegetą. Masę jajeczną wylewamy równomiernie na kalafior i zapiekamy 20 min w temperaturze 200 O C.