Kalafior podsmażany Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klasyczny kalafior podsmażany do obiadu

Kalafior podsmażany Kaja35

Składniki:

Kalafior podsmażany Kaja35

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior podsmażany Kaja35
Główkę kalafiora oczyściłam, podzieliłam na duże różyczki, przełożyłam do małego garnka, zalałam przefiltrowaną wodą, tak by woda zakryła przygotowany kalafior i ugotowałam z dodatkiem soli na pół miękko. Następnie odcedziłam z nadmiaru wody, pozostawiłam na sicie do wysuszenia. Między czasie na patelni rozgrzałam olej zrumieniłam bułkę tartą i mieszając podsmażyłam na rumiano kalafiora. Gotowego przełożyłam z zawartością bułki tartej na pół misek oraz posypałam posiekanym na drobno szczypiorkiem.

Tagi:

tarta kalafior