Sposób przygotowania:
Kalafior smażony w mięsnej skorupceETAP 1:
Kalafiora gotujemy na miękko w osolonym wrzątku.
ETAP 2:
Do mięsa wołowego dodajemy przyprawy, wbijamy jajko, wyrabiamy rękoma puszystą masę mięsną - gdyby była zbyt rzadka wsypujemy odrobinę bułki tartej.
ETAP 3:
Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy.
W dłoni rozpłaszczamy odrobinę mięsa, kładziemy 1-2 łyżki kukurydzy z groszkiem i 1 różyczkę kalafiora.
ETAP 4:
Zlepiamy szczelnie mięso tworząc kulkę.
ETAP 5:
W głębokiej patelni rozgrzewamy sporo tłuszczu aby kotlety były zakryte przynajmniej do połowy.
Smażymy na rumiano z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym.