Sposób przygotowania:
Kalafior smażony w mięsnej skorupceETAP 1:

Kalafiora gotujemy na miękko w osolonym wrzątku.
ETAP 2:

Do mięsa wołowego dodajemy przyprawy, wbijamy jajko, wyrabiamy rękoma puszystą masę mięsną - gdyby była zbyt rzadka wsypujemy odrobinę bułki tartej.
ETAP 3:

Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy.
W dłoni rozpłaszczamy odrobinę mięsa, kładziemy 1-2 łyżki kukurydzy z groszkiem i 1 różyczkę kalafiora.
ETAP 4:

Zlepiamy szczelnie mięso tworząc kulkę.
ETAP 5:

W głębokiej patelni rozgrzewamy sporo tłuszczu aby kotlety były zakryte przynajmniej do połowy.
Smażymy na rumiano z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym.