Sposób przygotowania:
Panierowany kalafior
Kalafiora podzielić na różyczki, z mojego wyszło ok 1 kg gotowych różyczek. Następnie kalafiora ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Kalafior powinien być miękki ale nie rozgotowany.
Ugotowanego kalafiora wystudzić. Podzielić na mniejsze kawałki, większe różyczki można rozkroić na pół. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem, dodać nieco ziół prowansalskich do smaku.
Kalafiora panierować w jajku i bułce z dodatkiem sezamu. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor na nieco głębszym oleju.
Osączyć na papierowym ręczniku i można podawać.
Ugotowanego kalafiora wystudzić. Podzielić na mniejsze kawałki, większe różyczki można rozkroić na pół. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem, dodać nieco ziół prowansalskich do smaku.
Kalafiora panierować w jajku i bułce z dodatkiem sezamu. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor na nieco głębszym oleju.
Osączyć na papierowym ręczniku i można podawać.
Jagodowa
Magdalena88
Agnes6660