Sposób przygotowania:
Pstrąg na porzeczkach z puree kalafiorowymPstrąg
Pstrąga oczyścić z ości i podzielić na dwie porcje.
Marynata:
Porzeczki zblendowac i przetrzeć przez sito by pozbyć sie pestek. Przetartu mus wymieszać z pozostałymi składnikami i zanurzyć w nim rybę. Odstawić na co najmniej pół godziny. Pozostawić około 2 łyżek musu do sosu.
Po tym czasie rybę smażyć na patelni grillowej od strony skóry, aż się zetnie do 1/2 grubości. Następnie obrócić rybę i smażyć ok 2 minut, zdjąć z patelni.
Puree
Kalafiora ugotować w mleku z bulionem. Zblendowac i doprawić gałką muszkatołową.
Dodatki
Marchewkę grillować na maśle klarowanym ze szczyptą soli. Zdjąć z patelni i wrzucić groszek cukrowy, tylko zblanszkować.
niezły kąsek
Gobusiaa
Polecam marynatę nawet do innych ryb czy kaczki.