Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kalafior w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rewelacyjny pomysł na gotowanego kalafiora. Każdy zna tradycyjne masełko z bułką, więc polecam małe urozmaicenie.

Kalafior w panierce

Składniki:

Kalafior w panierce

kalafior

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z dodatkiem soli.

Jajka zmiksować z mlekiem. Różyczki kalafiora dokładnie obtoczyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej.

Olej rozgrzać (nie żałować oleju) i zapanierowanego kalafiora smażyć na rumiano z każdej strony.

Przełożyć na ręcznik kuchenny i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.