dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kalafior w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smażony kalafior w cieście naleśnikowym. Można podawać z sosem pomidorowym, majonezowym lub czosnkowym.

Kalafior w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście
Kalafiora oczyszczamy i płuczemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Dzielimy na mniejsze różyczki. Jajka wbijamy do miski. Dokładnie mieszamy ze szczyptą soli i cukru. Dodajemy przesianą mąkę, wodę oraz mleko. Dokładnie mieszamy. Różyczki kalafiora maczamy w cieście i smażmy na rozgrzanym tłuszczu zna złoty kolor. Smacznego!
Kalafior w cieście
Jajka wbijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy.
Kalafior w cieście
Dodajemy przesianą mąkę, mleko i wodę, całość mieszamy.
Kalafior w cieście
Różyczki kalafiora maczamy w cieście naleśnikowym.
Kalafior w cieście
Kalafiora smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.