zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kalafior w cieście wg zewa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

zamiast tradycyjnego kalafiora z bułką tartą i masełkiem - kalafior w cieście

Kalafior w cieście wg zewa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafior w cieście wg zewa

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście wg zewa
Róże kalafiora przeciąć na dwie części. W misce umieścić składniki na ciasto i dokładnie je wymieszać na gładką masę. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek kalafiora zanurzyć w przygotowanym cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać np. z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym.
Kalafior w cieście wg zewa
wymieszać składniki na ciasto a róże kalafiora przeciąć na pół
Kalafior w cieście wg zewa
kalafiora zanurzonego w cieście smażyć na złoty kolor
Kalafior w cieście wg zewa
po usmażeniu odsączyć kalafiora na ręczniku papierowym