Sposób przygotowania:
Kalafior w cieście naleśnikowym
Z jajek, mleka i mąki przygotować ciasto. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i lekko rumienimy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy do ciasta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy ok 10 minut. Osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia.
Jeśli ktoś nie lubi cebulki, może dodać do ciasta zioła lub paprykę w proszku.
Podajemy z dowolnym sosem, sałatką bądź ketchupem.
Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy ok 10 minut. Osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia.
Jeśli ktoś nie lubi cebulki, może dodać do ciasta zioła lub paprykę w proszku.
Podajemy z dowolnym sosem, sałatką bądź ketchupem.
ewala
wedith1
luna
eli_555