beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kalafior w cieście naleśnikowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kalafior w naleśnikowym odzieniu:):)

Kalafior w cieście naleśnikowym

Składniki:

Kalafior w cieście naleśnikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście naleśnikowym
Z jajek, mleka i mąki przygotować ciasto. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i lekko rumienimy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy do ciasta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy ok 10 minut. Osączamy.

Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia.

Jeśli ktoś nie lubi cebulki, może dodać do ciasta zioła lub paprykę w proszku.

Podajemy z dowolnym sosem, sałatką bądź ketchupem.