Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Kalafior w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kalafiora smażyć na średnim ogniu, aż ciasto nabierze złocistego koloru

Kalafior w cieście

Składniki:

Kalafior w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście
Kalafiora zalać wodą zakwaszoną octem lub sokiem z cytryny. Osączyć i ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem cukru. Wyjąć, podzielić na rozyczki. Mąkę wymieszać z żółtkami, wlac troche wody, ubijając masę trzepaczką. Dodac posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Kalafior maczać w cieście i od razu nakładać na rozgrzany, gleboki tłuszcz. Smażyć aż ciasto nabierze złocistego koloru

Tagi:

kalafior