kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kalafior w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć,

Kalafior w cieście

Składniki:

Kalafior w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście
Kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć, do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, gotować na półmiękko bez przykrycia. Po ugotowaniu wyjąć, podzielić na cząstki. Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z jajami, paczką, posolić. Kalafior maczać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Na złoty kolor. Pozostały tłuszcz zużyć do innych potraw.