Sposób przygotowania:
Kalafior w cieście naleśnikowym curry
Kalafior dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy. Gotujemy na pół twardo w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, kurkumy i papryki słodkiej.
Wyjmujemy na durszlak i pozostawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy, dodajemy mąkę, mleko i przyprawy, ketchup i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Różyczki kalafiora zanurzyć w cieście i smażymy w gorącym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego
Wyjmujemy na durszlak i pozostawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy, dodajemy mąkę, mleko i przyprawy, ketchup i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Różyczki kalafiora zanurzyć w cieście i smażymy w gorącym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego