przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kalafior w cieście naleśnikowym - przejs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna warzywna przekąska ze smażonego kalafiora.

Kalafior w cieście naleśnikowym - przejs

Składniki:

Kalafior w cieście naleśnikowym - przejs

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście naleśnikowym - przejs
Do dużego garnka wlewamy wodę, dodajemy odrobinę soli i cukier. Doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wkładamy główkę kalafiora i gotujemy około 5 minut. Po wyjęciu kalafiora z garnka odsączamy go i dzielimy na różyczki. Z mąk , jajek i gazowanej wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto. Dodajemy do niego sól - do smaku. Kawałki kalafiora maczamy w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego!