Sposób przygotowania:
Kalafior w cieście piwnym
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dzielimy na mniejsze różyczki. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z mąką, olejem i piwem. Dodajemy szczyptę soli i cukru. Delikatnie mieszamy z pianą z białek. Następnie dodajemy szczyptę curry. Różyczki kalafiora maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
![Kalafior w cieście piwnym Kalafior w cieście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-w-ciescie-piwnym-284573.jpg)
![Kalafior w cieście piwnym Kalafior w cieście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-w-ciescie-piwnym-284574.jpg)
![Kalafior w cieście piwnym Kalafior w cieście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-w-ciescie-piwnym-284575.jpg)
![Kalafior w cieście piwnym Kalafior w cieście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-w-ciescie-piwnym-284576.jpg)