lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Kalafior w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawy pomysł na przetwory - innowacyjna postać kalafiora.

Kalafior w curry Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kalafior w curry

 

  • 3 kalafiory
  • 3 czerwone papryki,
  • 3 cebule,
  • 3 łyżki soli
  • ZALEWA:
  • 1 szkl octu,
  • 3 szkl wody,
  • 1 szkl cukru,
  • 1/2 łyżeczki chilli,
  • 1 łyżka curry,
  • lisc laurowy, ziele angielskie, 2 goździki.
  • DODATKOWO:
  • 1 łyzka musztardy

Sposób przygotowania:

Kalafior w curry
Kalafiory myjemy, dzielimy na rozyczki, cebule kroimy w polksiezyce, papryke kroimy w paski.Wszystko to solimy 3 łyżkami soli i wstawiamy do lodowki na 12 godzin. Składniki zalewy zagotowujemy.Studzimy zalewe, dodajemy musztarde, mieszamy.Warzywa wkladamy do sloikow, wlewamy zalewe.Sloiki pasteryzujemy 15-20 minut.
Kalafior w curry
Etap 1

Tagi:

kalafior