monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Kalafior w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalafior w panierce jest świetnym dodatkiem do mięs i ziemniaków.

Kalafior w panierce. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafior w panierce.

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce.
Kalafior należy podzielić na nieduże różyczki i dokładnie umyć. Następnie tak przygotowanego kalafiora gotujemy w wodzie z solą. Kalafior nie może się rozgotować! Gdy kalafior będzie już miękki należy go odcedzić. Schłodzone różyczki kalafiora panierujemy w jajku i bułce tartej. Następnie, na rozgrzanym oleju, smażymy aż się zarumieni. Podajemy jako dodatek do mięs i ziemniaków.
Kalafior w panierce.
Podstawą potrawy jest oczywiście świeży kalafior.
Kalafior w panierce.
Kalafiora należy podzielić na mniejsze różyczki i dokładnie umyć.
Kalafior w panierce.
Kalafiorowe różyczki panierujemy w jajku i bułce tartej.