Sposób przygotowania:
Kalafior w sosie ziołowo-jogurtowym
Kalafiora gotujemy w dwóch łyżkach mleka.Odcedzamy i dzielimy na różyczki.Jogurt mieszamy z ziołami, i czosnkiem podsmażamy przeciśniętym przez praskę.Lekko podgrzewamy na patelni dokładnie mieszając. (tak żeby się nie zagotował ). Przyprawiamy do smaku .Przygotowanym sosem polewamy kalafiora i mamy proste fajne niskokaloryczne danie.
msewka
Nie żebym się mocno czepiała,ale dwie łyżki mleka dolewasz do wody prawda? Ciężko byłoby ugotować kalafiora w dwóch łyżkach mleka.Ale wiem,że to tylko błędne sformułowanie,sama czasami napiszę coś w tym stylu.Pozdrawiam! Mam nadzieję,że cię nie uraziłam.
Magispo
Jasne ze to pomyłka:) tak to jest jak się pisze i robi jeszcze coś innego w tym czasie. Dziękuje
Magispo