Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kalafior w śmietanowo-czosnkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kalafior w sosie śmietanowo-czosnkowym to smaczny dodatek do obiadu.

Kalafior w śmietanowo-czosnkowym sosie

Składniki:

Kalafior w śmietanowo-czosnkowym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w śmietanowo-czosnkowym sosie
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerz. W rondelku rozgrzać masło i podsmażyć, zmiażdżony czosnek. Śmietanę wymieszać z mąką, przyprawą do gyrosa i odrobiną wody, połączyć z czosnkiem, ciągle mieszając, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. wymieszać i oblać ugotowany kalafior. Podawać jako dodatek do obiadu.