Sposób przygotowania:
Kalafior z bułką tartą
Kalafior gotuję w osolonej wodzie na pół twardo (ok. 12-13 minut).
Następnie roztapiam masło na patelni (na małym ogniu) i dosypuje bułki tartej i przypraw. Podsmażam do zarumienienia cały czas mieszając. Jeśli wsypałam za dużo bułki tartej i całość jest za sucha, nie chcę się rozmieszać, dodaje jeszcze trochę masła, ewentualnie troszkę oleju.
Gdy bułka już się zarumieni, polewam pokraszką kalafior i podaje do obiadu.
Następnie roztapiam masło na patelni (na małym ogniu) i dosypuje bułki tartej i przypraw. Podsmażam do zarumienienia cały czas mieszając. Jeśli wsypałam za dużo bułki tartej i całość jest za sucha, nie chcę się rozmieszać, dodaje jeszcze trochę masła, ewentualnie troszkę oleju.
Gdy bułka już się zarumieni, polewam pokraszką kalafior i podaje do obiadu.