MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kalafior z czosnkiem i oliwą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny , zdrowy dodatek do potraw , kalafior gotowany na parze z dodatkami.

Kalafior z czosnkiem i oliwą. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior z czosnkiem i oliwą.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z czosnkiem i oliwą.
Kalafior dzielimy na różyczki , opłukujemy i wkładamy do wkładu do gotowania na parze. Gotujemy przez 10 minut, kalafior ma byc al dente. Następnie przekładamy do salaterki .Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki , dodajemy do kalafiora. Całość skrapiamy oliwą, posypujemy pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.
Kalafior z czosnkiem i oliwą.
Podstawowe produkty to: kalafior,oliwa, czosnek,pietruszka i pieprz.
Kalafior z czosnkiem i oliwą.
Podzielony kalafior układamy w naczyniu do gotowania na parze.
Kalafior z czosnkiem i oliwą.
Naczynie przykrywamy i gotujemy przez 10 minut.
Kalafior z czosnkiem i oliwą.
Rózyczki kalafiora muszą być al dente, wtedy są najzdrowsze.

Tagi:

oliwa kalafior