2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kalafior z czosnkowym masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Lekki i zdrowy kalafior pod pierzynką z masełka czosnkowego i natki pietruszki to aromatyczny dodatek do młodych ziemniaczków.Polecam!

Kalafior z czosnkowym masełkiem

Składniki:

Kalafior z czosnkowym masełkiem

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z czosnkowym masełkiem

ETAP 1:

Kalafior z czosnkowym masełkiem
kalafior dzielimy na różyczki gotujemy w osolonym wrzątku

Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy, aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.

ETAP 2:

Kalafior z czosnkowym masełkiem
na rozpuszczonym masełku podduszamy czosnek z natką polewamy kalafior

Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.


Tagi:

kalafior