Sposób przygotowania:
Kalafior z migdałami
Kalafiora ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Na rozgrzanym maśle zrumienić migdały.
Wyjąć migdały i na tym samym maśle usmażyć pokrojone w paski pieczarki.
Kiedy są już gotowe, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić paroma łyżkami wywaru z kalafiora.
Zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Otrzymanym sosem polać wyłożonego na półmisek kalafiora. Posypać wiórkami masła i migdałami.
Na rozgrzanym maśle zrumienić migdały.
Wyjąć migdały i na tym samym maśle usmażyć pokrojone w paski pieczarki.
Kiedy są już gotowe, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić paroma łyżkami wywaru z kalafiora.
Zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Otrzymanym sosem polać wyłożonego na półmisek kalafiora. Posypać wiórkami masła i migdałami.