jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kalafior z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kalafior z migdałami, polecany jako danie obiadowe

Kalafior z migdałami

Składniki:

Kalafior z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z migdałami
Kalafiora ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Na rozgrzanym maśle zrumienić migdały.
Wyjąć migdały i na tym samym maśle usmażyć pokrojone w paski pieczarki.
Kiedy są już gotowe, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić paroma łyżkami wywaru z kalafiora.
Zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Otrzymanym sosem polać wyłożonego na półmisek kalafiora. Posypać wiórkami masła i migdałami.

Tagi:

kalafior