Marek k.

Marek k.

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kalafior z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowany kalafior z fasolką podaję z ziemniakami i mięsem.

Kalafior z fasolką

Składniki:

Kalafior z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z fasolką
Kalafior gotujemy w całości do miękkości w osolonej wodzie. Wyciągamy go na talerz i układamy różyczkami do talerza. Fasolki gotujemy razem w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Fasolki układamy na środku kalafiora ( można wyciąć trzon trzymający różyczki kalafiora - powstanie koszyczek). Następnie rozpuszczamy margarynę w małym garnku i wsypujemy bułkę tartą, przesmażamy ją. Bułką tartą polewamy kalafior i fasolki. Dekorujemy listkami bazylii.