karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Kalafior z marchewką na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do obiadu. Alternatywa dla surówki. Polecam!

Kalafior z marchewką na ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kalafior z marchewką na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z marchewką na ciepło
Kalafior sparzyć, podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Marchewkę umyć, obrać i również ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Tak przygotowane warzywa następnie odcedzić i ostudzić. Marchewkę pokroić w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, po czym wsypać kalafior, marchewkę oraz groszek i kukurydzę. Wszystko wymieszać i lekko podgrzać, posypać bułką tartą i lekko zrumienić. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Kalafior z marchewką na ciepło
Składniki podgrzać na oliwie z oliwek z dodatkiem bułki tartej i zrumienić