Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kalafior zamiast ziarnami sezamu można posypać prażonym słonecznikiem.

Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem

Składniki:

Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z masłem, bułką tartą i sezamem
Do garnka wlać wodę i mleko, dodać szczyptę soli i cukru, zagotować . Kalafior umyć, podzielić na różyczki, włożyć do wrzącej wody z mlekiem i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na półmisku. Masło włożyć na patelnię, roztopić, wsypać bułkę tartą i delikatnie zrumienić. Tak przygotowany kalafior polać stopionym masłem z bułką tartą i posypać ziarnami sezamu. Podawać jako dodatek do potraw.

Tagi:

tarta kalafior