ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Kalafior z polewką z bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity kalafior jako dodatek lub osobne danie

Kalafior z polewką z bułki

Składniki:

Kalafior z polewką z bułki

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z polewką z bułki
Kalafior dokładnie myjemy, oczyszczamy z liści i dzielimy na mniejsze kawałki. Do garnka wkładamy sitko do gotowania na prze, wlewamy wodę i układamy kawałki kalafiora, posypujemy solą, przykrywamy i gotujemy aż kalafior będzie miękki (lekko twardawy, nie może być całkiem rozgotowany. Koperek myjemy, siekamy drobno i posypujemy bardzo obficie kalafior. W rondelku rozpuszczamy masło, dosypujemy bułkę i energicznie mieszamy. Na kilka sekund zostawiamy bez mieszania aż bułka się spieni, zdejmujemy z gazu i polewamy kalafiora.