motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kalafior z ryżem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowana potrawa jest samodzielny daniem

Kalafior z ryżem i mięsem

Składniki:

Kalafior z ryżem i mięsem

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 marchewka
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1/4 kalafiora
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafior z ryżem i mięsem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Umytego fileta kroimy na małe kawałeczki zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem. Do gotującego fileta dodajemy oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior, posiekaną pietruszkę oraz obraną i pokrojoną marchewkę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec odkrywamy, aby woda wyparowała i doprawiamy do smaku. Ugotowaną potrawkę łączymy z ryżem.