Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kalafiorowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znana, tradycyjna zupa gdy tylko mamy sezon na kalafiora

Kalafiorowa

Składniki:

Kalafiorowa

 

  • 2 litry wody,
  • 1 marchewka,
  • 3-4 szkrzydełka z kurczaka,
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 łyzek ryżu
  • 5 małych rózyczek kalafiora
  • śmietana 18%
  • pietruszka zielona

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa
Zagotować razem wodę z marchewką, miesem. Doprawić. Dodać 4 łyżki ryżu, 4-5 różyczek kalafiora.
Doprawić wegetą, zaczepać śmietaną. Posypać pietruszka.