Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kalafiorowa na wieprzowych kościach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupa kalafiorowa na wieprzowych kościach cieszy się w naszym domu powodzeniem, zajadają się nią wszyscy domownicy.

Kalafiorowa na wieprzowych kościach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa na wieprzowych kościach

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa na wieprzowych kościach
Do garnka wkładamy kość i wieprzowe i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy ziele i liść laurowy - gotujemy około 10 minut. Warzywa obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy przez kwadrans, następnie dodajemy kalafior, natkę i solimy. Gotujemy całość przez kolejne 15 minut. Zabielamy śmietaną - doprawiamy solą i pieprzem.
Kalafiorowa na wieprzowych kościach
wieprzowe kości zagotowujemy z liściem i zielem angielskim
Kalafiorowa na wieprzowych kościach
następnie dodajemy pokrojone warzywa - ziemniaki marchew i pietruszkę
Kalafiorowa na wieprzowych kościach
następnie dodajemy kalafior oraz natkę pietruszki
Kalafiorowa na wieprzowych kościach
Zupę zabielamy smietaną i doprawiamy do smaku

Tagi:

kalafior