Sposób przygotowania:
Kalafiorowa wg Magda2601
Kalafior dokładnie umyć , usunąć głąb i podzielić
(kalafior mrożony wystarczy przelać na cedzaku gorącą wodą). Wrzucić do wrzącego rosołu z kostki i gotowa do miękkości. JeŚli dodajemy do zupy ziemniaki, należy je obrać, pokroić
w kostkę i wrzucić do gamka razęm z rozdrobnionym kalafiorem. Mąkę przesiać t rozprowadzić mlekiem, wymieszać ze
śmietaną. Dodać do zupy i wymieszać na niewięlkim ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Doprawić do smaku i obficie po-
sypac posiekaną zieleniną.Smacznego!
(kalafior mrożony wystarczy przelać na cedzaku gorącą wodą). Wrzucić do wrzącego rosołu z kostki i gotowa do miękkości. JeŚli dodajemy do zupy ziemniaki, należy je obrać, pokroić
w kostkę i wrzucić do gamka razęm z rozdrobnionym kalafiorem. Mąkę przesiać t rozprowadzić mlekiem, wymieszać ze
śmietaną. Dodać do zupy i wymieszać na niewięlkim ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Doprawić do smaku i obficie po-
sypac posiekaną zieleniną.Smacznego!