zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kalafiorowa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kupiłam dziś fajne paski ze schabu, kalafiora i fasolkę na zupę, której dawno nie było. Ale pyszna wyszła, mam cały gar, więc chętnych zapraszam.

Kalafiorowa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafiorowa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z fasolką szparagową
Paski ze schabu umyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlać wodę, włożyć mięso i gotować do miękkości na małym ogniu. Gdy wywar się gotuje przygotować warzywa : marchew, pietruszkę i ziemniaki pokroić w kostkę, koper i nać selera posiekać, fasolkę pokroić na kawałki a kalafiora podzielić na różyczki. Gdy mięso jest miękkie, dodać pietruszkę i marchew, gotować kilka minut, potem dodać ziemniaki, fasolkę i zieleninę oraz przyprawy i gotować znowu kilka minut. Na koniec dodać kalafiora i gotować do miękkości. Gdy warzywa są miękkie w razie konieczności zupę jeszcze doprawić i zabielić ją śmietaną wymieszaną z odrobiną zupy.
Kalafiorowa z fasolką szparagową
Etap 1tak wyglądają paski od schabu samo mięsko.
Kalafiorowa z fasolką szparagową
Etap 2 Do wywaru po dodaniu marchwi i pietruszki dodać fasolkę i ziemniaki.
Kalafiorowa z fasolką szparagową
Etap 3Potem dodać różyczki kalafiora i gotować do miękkości